söndag 16 september 2007

Elektronik heaven

Gav oss ut på tur idag för att besöka himmelen för data/elektroingenjörer och Jens strålade som en liten diod hela han. Det finns hela kvarter här med bara data- och elektronikprylar. Resultatet av vår tripp blev att vi numera har trådlöst nätverk i lägenheten. Förut hade vi bara ett fungerande uttag, och det så gåååår det ju bara inte att ha det i längden, eller hur!? (En eloge ska Jens faktiskt ha, för att han lyckades få igång det trådlösa nätverket, kryptera det och ha allting färdigt innan jag ens hunnit pudra näsan, trots att alla instruktioner och menyer var på kinesiska!)

Jens leende är tyvärr fullständigt äkta.

Det blev en del mat också på turen. Först köpte vi en av alla de otaliga vattenflaskor som är en nödvändighet här, och tyckte det var lite roligt att vi kunde få "Fin"-vatten. Dock visade sig flaskan med det genomskinliga innehållet vara någon form av sötat vatten och inte vanligt mineralvatten. Antagligen var det någon form av sportdryck vi fått tag i, och vi började fundera på varför det var en delfin på etiketten. Innehöll drycken månne delfingalla? Eller krossade delfinögon? Man vet aldrig här. I kina käkar de hundar!

Fin-vatten var inte så fint.

På gatan såldes någon form av varm bakelse med något klet i, som doftade underbart och smakade ganska ok. Dagens stora miss var att beställa en kaffe latte på ett kafe. Jag borde verkligen ha lärt mig efter USA och alla andra resor jag varit på, att det bara är i italien och vissa caféer i Sverige där man kan få sig en ordentlig kaffe latte. Kokhet mjölk, hårt skum och espresso utan crema är det enda som erbjuds här.. suck! Nu håller jag mig stenhårt till iskaffe i framtiden...

Roliga bakelser på stan.

2 kommentarer:

Ola Kronfält sa...

Så om Jens skulle försvinna så vet du i vilka kvarter du skulle börja leta.
/Ola

Eva Kronfält sa...

Precis!!! =)