fredag 26 oktober 2007

Att söka efter tecken i tillvaron

Efter gårdagens dos av svenskar verkar det värsta av min aviga inställning till Taiwan ha lagt sig. Idag har jag varit på gott humör och till och med känt mig lite hemma på sina ställen. Och tro det eller ej, men kinesiskan har dessutom gått ett något litet steg framåt. Jag förstod något lite mer på lektionen idag, men framför allt har jag börjat tycka att det är kul igen. Jag har dessutom återupptagit min stora hobby - att försöka hitta kinesiska tecken som jag förstår i min omgivning. Det finns en sådan otrolig mängd skyltar här, att det inte är svårt att hitta underlag att öva på för min del. Dels har varenda liten affär, hotell eller minsta krypin sin egen neonskylt, och dels finns det massor med informationsskyltar överallt. Framför allt på tunnelbanan, MRT:n, finns det som jag tidigare nämnt säkerhetsinstruktioner och andra upplysningar, vilka kan se ut som på bilden till höger. De allra roligaste skyltarna, vilka jag tyvärr inte kommit mig för att knäppa någon bild av ännu, tycker jag dock är de där det står "notice" och sedan bara en massa kinesiska tecken. Som om att man skulle vara hjälpt av rubriken "notice" om man ändå inte kan läsa resten. Nåväl, förutom att det är kul att hitta tecken som jag kan tyda och begripa, är även vissa av skyltarna lite roliga i sig. Att det behövs en skylt för att tala om att man inte får ta med sig fåglar in på tunnelbanan tycker jag till exempel var ganska lustigt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

hej kusinen!
det händet mkt på kort tid, skönt att det känns bättre igen.
här har allt sin vanliga gång, jobb jobb óch lite mer jobb...
nu äntligen är snickarna klara och vi börjar få lite ordning i huset:)
kan förstå att det var gott med äpplekaka, kan tänka mig att även jag i din situvation hade tyckt det var gott(ingen favorit ivanliga fall)
ha det gott och hälsa
kramar hanna

Eva sa...

Hej Hanna!
Jajemän, snabba vändningar här! Härligt att det går framåt med huset! Får ta och komma upp till sommaren (om vi är hemma i Sverige då) och se hur det blivit. Ska bli kul att se det färdiga resultatet, det såg ju ut att bli så himla fint av allt att döma när vi tittade senast. Jens hälsar så gott till alla. Ta hand om er!
Kram!