söndag 30 mars 2008

Yes, det regnar!

När det är strålande sol och runt 25 grader varm blir man sällan sugen på att krypa ner i varma källor och ligga i tills man blir både slö av värmen och alldeles skrynklig. Det är dock en trevlig aktivitet, och vi blev därför nästan glada när vi upptäckte att det regnade och var snudd på kyligt idag - sista chansen att njuta av varma källor innan det blir för varmt! Efter vår sedvanliga brunch drog vi iväg, denna gång till ett ställe som ligger i Taipei och bara en halvtimma bort från brunchstället, och lät oss värmas av det svagt svaveldoftande vattnet.

En annan aktivitet som passar för dagar när det regnar är att tittta på film, och jag och de andra svenskarna som brukar spendera helgerna ihop har just satt igång vår andra film för kvällen. Vi ser just nu "The Bourne Supremacy" och har ätit nybakta kanelbullar.

Det absolut sämsta med att vara utomlands är saknaden av att ha vänner och familj runtomkring sig. Men å andra sidan så är det ingen av oss som är här som har någons släktkalas att gå på, inga hus/lägenheter att renovera eller fixa så mycket i, och överhuvudtaget inte särskilt många andra förpliktelser förutom sina arbeten. Helgerna blir väldigt lediga, och vi har väldigt kul när vi driver runt i klump. Det finns en särskild charm i det, tycker jag. Det finns för- och nackdelar med allt.

Inga kommentarer: